Linkovi

Powell: Nećemo dozvoliti teroristima da ubiju duh demokracije (12/9/01) - 2001-09-12


Američki državni tajnik Colin Powell prekinuo je posjet Peruu i Kolumbiji, kako bi se vratio u Washington. Gospodin Powell je kazao ministrima vanjskih poslova Organizacije američkih država u Limi, glavnom gradu Perua, da će demokracija pobjediti terorizam.

Gospodin Powell je otputovao u Peru gdje se trebao pridružiti svojim kolegama iz Organizacije američkih država u ratificiranju povelje, u kojoj se demokracija proglašava osnovnim pravom svih stanovnika ove hemisfere. Državni je tajnik obaviješten o napadima tijekom sastanka s peruanskim predsjednikom Alejandrom Toledom. U Limi je ostao do ratifikacije povelje, kada je svojim kolegama pružio uvjeravanja da terorizam neće potresti američku demokraciju.

"Mogu uništavati zgrade i ubijati ljude, i ova nas tragedija duboko pogađa. Međutim, nećemo im dozvoliti da ubiju duh demokracije. Ne mogu uništiti naše društvo, niti našu vjeru u demokratski sustav," kazao je gospodin Powell.

Obraćajući se novinarima na putu kući, gospodin Powell je rekao da su svim američkim diplomatskim predstavništvama u svijetu naloženo da uvedu stroge mjere opreza. Po dolasku u zemlju, državni je tajnik odmah otišao na sastanak Vijeća za nacionalnu sigurnost u Bijeloj kući.

XS
SM
MD
LG