Linkovi

Koncert Michaela Jacksona - 2001-09-10


“Zbog sve većeg usporavanja američkog gospodarskog rasta i demokrati i republikanci spominju eventualna nova smanjenja poreza” – piše jutros “New York Times”. Prema pisanju “Timesa”, republikanci brinu da bi ih gospodarske nevolje mogle koštati glasova na kongresnim izborima sljedeće godine, dok demokrati pokušavaju krivicu za loše ekonomsko stanje svaliti na predsjednika Busha.

“Christian Science Monitor” jutros bilježi jednu neobičnu društvenu pojavu – održavanje zabava za usvajanje djece. Kako piše ovaj bostonski dnevnik, radi se o samo jednoj od brojnih metoda koje agencije za usvajanje koriste kako bi plasirale stariju, zlostavljanu ili invalidnu djecu. Ipak, takve zabave, koje dovode u kontakt djecu i potencijalne roditelje, izazivaju burne polemike u američkoj javnosti. Jedni upozoravaju da se radi o iskorištavanju djece, dok drugi vjeruju da su zabave za usvajanje odličan način da se osobe zainteresirane za usvajanje upoznaju s mogućim usvojenicima.

“Sve čudniji i čudniji” – ovako “Washington Post” opisuje upravo održani prvi od dva koncerta Michaela Jacksona u njujorškom Madison Square Gardenu. Međutim, ova ocjena ne odnosi se na bivšeg kralja popa, već na jednog od njegovih gostiju - Marlona Branda, koji je na pozornici održao govor humanitarne prirode, no pod tamnim naočalama i u pravom gangsterskom odijelu. Na koncertu su inače, nastupila Jacksonova braća, Ray Charles, Liza Minnelli, Whitney Houston, In Sync i mnogi drugi, no unatoč brojnim poznatim imenima – piše “Post” – publika je uglavnom otišla nezadovoljna.

XS
SM
MD
LG