Linkovi

Hewitt u finalu U.S. Opena pregazio Samprasa (10/9/01) - 2001-09-10


Lleyton Hewitt, pobjedom od 3:0, vrlo je učinkovito osvojio svoj prvi Grand Slam turnir. Pete Sampras, koji je u svojoj karijeri osvojio 12 Grand Slam turnira, izgubio je drugo finale za redom, jer ga je prošle godine pobijedio Marat Safin. U prvom setu gledali smo podjednaku igru, a set je okončan u tie-breaku. No, druga dva seta, mladi je Hewitt potpuno razbio Samprasa, ostavljajući mu samo po jedan game!

Sampras je upravo na jučerašnji dan, kada se igralo finale, prije 11 godina osvojio svoj prvi, od ukupno četiri, U.S. Opena. Tada je imao točno 19 godina i najmladji je pobjednik u povijesti ovog turnira. Sampras je, inače, stariji od Hewitta devet i pol godina. Lleyton Hewitt, nakon U.S.Opena, dolazi na treće mjesto ATP ljestvice, iza Kuertena i Agassija.

Sestre Williams privukle rekordan broj gledatelja!

Ovaj je turnir postavio rekord u gledanosti. Od 27. kolovoza do 9. rujna na terene u Flushing Meadowsu došlo je 639.300 gledatelja, što je za čitave 33 tisuće više od prethodnog rekorda. Najviše je gledatelja bilo na takozvanoj super suboti kada se okupilo preko 23 tisuće gledatelja. Tog je dana, kada su u ženskom finalu, igrale sestre Williams, postavljen rekord i u broju televizijskih gledatelja.

Venus i Serena Williams privukle su, naime, 23 milijuna tv gledatelja! Uglavnom, posljednji ovogodišnji Grand Slam turnir ostat će u pamćenju po sjajnoj organizaciji, izvanrednoj atmosferi, odličnom tenisu i maloprije spomenutom kuriozitetu da u finalu igraju dvije sestre. Naravno i po pobjedi mladog i nevjerojatno talentiranog Australca Lleytona Hewitta.

XS
SM
MD
LG