Linkovi

Los Angeles Times o Christiaanu Barnardu (3/9/01) - 2001-09-03


Los Angeles Times posvećuje značajan prostor jučer preminulom doktoru Christiaanu Barnardu, liječniku koji je ušao u povijest nakon što prvi izveo presađivanje ljudskog srca. Prvi pacijent doktora Barnarda živio je 18 dana, drugi 18 mjeseci, a treći 23 godine. Taj kardiokirurg je svojim operacijama otvorio put za spašavanje života više od 40 tisuća osoba, koliko ih je do sada diljem svijeta primilo tudje srce.

New York Times upozorava Amerikance da paze što rade po plažama, jer je jučer u mjestu Virginia Beach morski pas ubio jednog desetogodišnjeg dječaka. Ovoga ljeta morski su psi desetak puta napadali ljude u plićacima na najposjećenijim plažama, a nesretni desetogodišnjak prva je njihova ovogodišnja žrtva.

Chicago Tribune pokušava ustanoviti gdje se to kriju Radovan Karadžić i Ratko Mladić, a naslov članka nosi naziv – Ranjivi osumnjičenici za ratne zločine, a razlozi za tu "ranjivost" vide se, prema Chicago Tribunu u nedavnom uhićenju Slobodana Miloševića i njegovom izručenju haškom sudu. Za Karadžića se pretpostavlja da je promijenio svoju prepoznatljivu frizuru, da je pustio bradu i da po Republici Srpskoj hoda kao pravoslavni svećenik. Smatra se da je on lakši cilj kada je uhićenje u pitanju, ali Chicago Tribune dovodi u pitanje kredibilitet NATO saveza zbog njihovog nehvatanja.

Isto tako, navodi se da izričita zapovjed za njihovo uhićenje NATO-vim postrojbama nikada nije došla ni iz Pariza, ni iz Londona ni iz Washingtona. Prije nekoliko dana na jednoj vjerskoj svečanosti na Palama su pjevane pjesme u čast Karadžića i Mladića, a Jacques Klein, šef misije UN-a u Bosni kaže – "Karadžić je postao živi simbol impotencije Zapada u sučeljavanju sa zlom!"

XS
SM
MD
LG