Linkovi

Lindsay: "Snažan gospodarski rast iduće godine" (27/8/01) - 2001-08-27


Predsjednikov ekonomski savjetnik Lawrence Lindsay izjavio je za televizijsku mrežu Fox da je vlada zaustavila proces gospodarskog usporavanja. On predviđa da ekonomski preporod samo što nije započeo, zahvaljujući, djelimično i smanjenju poreza koje je provela administracija predsjednika Busha.

"Mislim da će treći ovogodišnji kvartal biti bolji od prethodnog. Isto tako, mislim da će četvrti kvartal biti bolji nego treći. A, iduće godine, kada monetarna politika počne davati rezultate, mislim da ćemo imati održiv i prilično snažan gospodarski rast" - smatra Lawrence Lindsay.

Medjutim, predvidjanja gospodina Lindsaya naišla su na žestoke kritike i poneki podsmjeh među demorkatima. Senator iz Sjeverne Karoline, John Edwards, optužio je predsjednikovog ekonomskog savjetnika da je njegov istup bio pun takozvanih “washingtonskih riječi dvostrukog značenja.”

U istupu u jednoj emisiji televizijske mreže CBS, predsjednik Nacionalnog odbora Demokratske stranke, Terry McAuliffe, optužio je predsjednika Busha za propuštanje velike šanse: "George Bush je u svom životu naslijedio mnoge stvari. Naslijedio je i veliku gospodarsku ekspanziju – odnosno gospodarstvo u kojem je otvoreno 22 milijuna novih radnih mjesta, a naslijedio je i veliki proračunski višak. I sve je to protratio!"

Gospodin McAuliffe tvrdi da će vladino smanjenje poreza, prošireno na sljedećih deset godina - u vrijednosti od bilijun i tri stotine milijardi dolara - oduzeti novce koji su vladi potrebni za programe kao što je savezni mirovinski fond.

XS
SM
MD
LG