Linkovi

Na US Openu, ove godine "drugi Goran" (25/8/01) - 2001-08-24


Na Grand Slam turniru US Open koji će se u New Yorku održati od 27. kolovoza do 9. rujna, medju atraktivnijim sudionicima bit će i hrvatski tenisač Goran Ivanišević koji je danas u New Yorku razgovarao s novinarom Associated Pressa: “Osjećam se odlično i vjerujem da svaka lopta koju udarim može završiti na pravom mjestu. Zaista je divno igrati tenis kada stvari tako stoje” – izjavio je Goran, kojemu očito ne nedostaje samouvjerenosti.

Ivanišević je za Amerikance vrlo atraktivan igrač, ali i tenisač koji u 13 godina dugoj karijeri nikada nije osvojio niti jedan turnir na tlu Sjeverne Amerike. Prošle je godine, na US Openu ispao u prvom kolu, a porazio ga je Dominik Hrbaty, koji se na ovogodišnjem turniru u prvom kolu sastaje s Ivanom Ljubičićem.

Ivanišević je u razgovoru za AP svoj prošlogodišnji nastup u New Yorku nazvao "odvratnim", ali kaže da će ove godine Njujorčani vidjeti "sasvim drugog Gorana". On inače ističe da prošle godine njegov mozak nije bio prisutan na turniru, samo tijelo: ”Ove godine i tijelo i mozak su na svom mjestu” – izjavio je Ivanišević u svom, prepoznatljivom stilu.

Na upit novinara, kako gleda na to da bi se u prvim kolima US Opena ponovno mogao sresti s Gustavom Kuertenom, prvim igračem svijeta od kojega je izgubio dva meča u posljednjih mjesec dana Goran je kazao sljedeće: “Ja sam pobijedio na Wimbledonu, igrao sam odlično na turnirima u Indianapolisu i Cincinnatiju i vjerujem u sebe! Imam doduše problema s ramenom, ali uzimat ću tablete protiv bolova i molit ću se Bogu, kao što sam radio i na Wimbledonu. U studenom idem na operaciju i želim se na terene vratiti nakon Otvorenog prvenstva Australije. Zato ne znam koliko ću još dugo igrati, ali sve dok ne osjetim bol u ramenu kod prvog servisa i to potraje barem jedan dan, bit ću sretan. Želim igrati, barem još godinu-dvije”- istaknuo je Goran Ivanišević tijekom priprema za posljednji ovosezonski Grand Slam turnir u New Yorku.

XS
SM
MD
LG