Linkovi

Klub zastupnika SDP najavio reformu obrambenog sustava i radno-socijalnog zakonodavstva (20/8/01) - 2001-08-20


Umorni od dosadašnjeg gotovo svakodnevnog prepucavanja između Ministarstva obrane i Predsjednika Republike oko novog zakona o obrani, odnosno, kontrole nad obavještajnim službama i zapovjedanja vojskom, saborski zastupnici SDP-a na čelu s predsjednikom Kluba i potpredsjednikom Sabora Matom Arlovićem najavljuju za jesen: "Ukoliko ne bude bude postignuta suglasnost među sadašnjim predlagateljima koji rade različite radne verzije i traže usaglašavanje oko ovih pitanja ne isključujemo mogućnost da krajem listopada Klub zastupnika SDP-a uputi u proceduru prijedlog zakona."

Cilj reforme je brži ulazak u NATO, rekao je Arlović koji je iznio i stav svoje stranke prema ukidanju opće vojne obveze služenja vojnog roka u Hrvatskoj.

"Mi iz SDP-a ćemo zasad pratiti i podržavati da bi trebalo omogućiti dobrovoljno služenje vojnog roka, tko želi može, tko ne želi ne, ali zato moramo imati profesionalnu vojsku, tako dobro plaćenu, opremljenu i obučenu koja je u stanju jamčiti sigurnosni sistem."

Saborska zastupnica SDP-a Milanka Opačić najavila je rigorozniji odnos prema nezaposlenima, a sve u cilju suzbijanja rada na crno i sive ekonomije.

"Mi u Klubu SDP-a ćemo inzistirati na tome da se puno rigoroznije postupa s onima na Zavodu za zapošljavanje koji odbijaju posao. Mislim da treba ići do te mjere, kao i u mnogim europskim zemljama, da naprosto gube sva prava. To bi bio dobar način da ljude naučimo da ne mogu živjeti na socijali nego da moraju živjeti od svoga rada i čini mi se da je to jedan od velikih naših problema, a to je da su se odvikli raditi, a bez rada nema ništa."

XS
SM
MD
LG