Linkovi

Putin protiv odbacivanja ABM-a (13/8/01) - 2001-08-13


Ruski predsjednik Vladimir Putin još jednom je ponovio da se njegova zemlja protivi američkom odbacivanju Sporazuma o balističkim raketama iz 1972. godine (ABM) te da izgradi sustav za obranu od raketnog napada. Predsjednik Putin bez uvijanja je odbacio želju Bushove administracije da se odbaci Sporazum o balističkim raketama iz 1972.

Međutim, ruski čelnik je dodao da je optimističan po pitanju mogućeg smanjenja nuklearnih arsenala. Gospodin Putin je rekao da Rusija i dalje vjeruje da je pitanje Sporazuma iz 1972. bezuvjetno povezano s postojećim Sporazumima o smanjenju nukleranog oružja, START 1 i START 2. R

uski je čelnik rekao također da je Rusija i dalje voljna pregovarati o daljnjem smanjenju nukleranog arsenala kao što su on i predsjednik Bush kazali na njihovom zadnjem susretu u Genovi prošlog mjeseca. Ruski ministar obrane Sergej Ivanov izjavio je da njegov američki kolega Donald Rumsfeld nije uvjerio ruske dužnosnike u potrebu odbacivanja Sporazuma o balističkim raketama iz 1972. godine.

XS
SM
MD
LG