Linkovi

Devet makedonskih vojnika poginulo kod Skopja (10/8/01) - 2001-08-10


Najmanje devet makedonskih vojnika je poginulo, a pet ih je ranjeno kada je kamion u kojem su se nalazili naišao na nagazne mine. Kako iz Skopja izvješćuje Jeff Bieley, teške su borbe nastavljene tijekom noći i u području oko Tetova.

Kamion makedonske vojske naletio je na tri mine postavljene na cesti pet kilometara sjeverno od Skopja. Vojni glasnogovornik je priopćio da su mine bile postavljene kod mjesta Ljuboten, na cesti koja je, inače, vrlo prometna. Albanski su pobunjenici to područje često koristili za svoje logističke potrebe.

Najnovije ubojstvo makedonskih vojnika još više otežava medjunarodna nastojanja da se u Makedoniji – nakon šestomjesečnih sukoba - uspostavi mir. Veleposlanik NATO-saveza u Skopju – Jans Jorg Eiff – izjavio je da najnoviji incident ne bi smio prekinutu nastojanja da se uspostavi mir. Borbe su ponovo izbile i oko Tetova. Očevici navode da su makedonski borbeni zrakoplovi nadlijetali Tetovo, ali nisu otvarali vatru. Očevici tvrde da su zrakoplovi dan ranije bombardirali to područje, ali makedonsko ministarstvo obrane je zanijekalo te tvrdnje.

XS
SM
MD
LG