Linkovi

Liječnici: Predsjednik Bush "zdrav i sposoban obavljati svoj posao" (5/8/01) - 2001-08-07


Predsjednik Bush proveo je oko šest sati u bolnici američke ratne mornarice u Bethesdi u blizini Washingtona. U priopćenju Bijele kuće kaže se da su liječnici utvrdili da je 55-godišnji gospodin Bush "zdrav i sposoban obavljati svoj posao".

Lijecnici procjenjuju da po zdravlju svojeg kardiovaskularnog sustava spada među 2 posto najzdravijih muškaraca u svojoj dobnoj skupini. Rezultati zdravstvenog pregleda također su pokazali da predsjednik pati od blagog gubitka sluha za zvukove na određenim visokim frekvencijama, no to je bilo utvrđeno i u ranijim pregledima. Prema liječnicima, predsjednik također pati od alergija dišnih putova, vezanih uz pelud, te da bi, po potrebi, morao koristiti naočale za čitanje.

Gospodin Bush džogira oko četiri puta tjedno, te se bavi plivanjem i dizanjem utega. Na izlasku iz bolnice, rekao je novinarima da se osjeća "prilično dobro". Nakon pregleda, predsjednik i prva dama otputovali su na jednomjesečni godišnji odmor na njihov ranč u Crawfordu u Texasu. Dužnosnici Bijele kuće kažu da se radi o "radnom odmoru", te ukazuju da će predsjednik svakoga tjedna posvetiti oko dva dana javnim poslovima.

XS
SM
MD
LG