Linkovi

Prijave za useljenicka lutriju State Departmenta primat ce se od 1. do 31. listopada (2/8/01) - 2001-08-06


Americko Drzavno tajnistvo objavilo je da ce se prijave za ovogodisnju lutriju u kojoj se mogu dobiti useljenicke vize primati u razdoblju od podneva 1. listopada do podne 31. listopada. Americka sluzba za imigraciju i naturalizaciju svake godine izda 55.000 stalnih useljenickih viza za sest geografskih podrucja: Afriku, Aziju, Europu, Sjevernu Ameriku, Oceaniju, Juznu Ameriku, Srednju Ameriku i Karipsko podrucje. Uobicajeno je da veci broj viza ide u regije s malim postotkom imigracije u Sjedinjene Drzave, a vize na ovaj nacin nece moci dobiti gradjani onih drzava iz kojih je u posljednjih pet godina u SAD stiglo vise od 50.000 imigranata. Unutar svake regije pojedina zemlja ne moze dobiti vise od sedam posto viza. Za razliku od prijasnjih godina adresa na koju se trebaju poslati prijave promijenila se i sada glasi:

DV-2003 Program

Kentucky Consular Center

3003 Visa Crest

Migrate, KY 41903-3000, U.S.A

Drzavljani Republike Hrvatske imaju pravo sudjelovanja u lutriji State Departmenta za useljenicke vize. Od kandidata se trazi da imaju zavrsenu najmanje srednju skolu. Prijave trebaju sadrzavati:

1. Puno ime i prezime

2. Datum, mjesto i zemlju rodjenja kako za sebe tako i za supruznika i djecu (ako je imaju). Potrebno je navesti svu djecu s tim da se ona vjencana i starija od 21 godinu ne mogu kvalificirati za dobijanje useljenicke vize.

3. Zemlju drzavljanstva podnositelja prijave, ukoliko je drukcija od zemlje rodjenja

4. Punu adresu podnositelja prijave

5. Novu fotografiju dimenzija 50x50 mm te fotografija supruznika i djece. Na poledjini treba biti citko napisano ime osobe koja se nalazi na fotografiji.

6. Vlastorucni potpis

XS
SM
MD
LG