Linkovi

Pred 15 tisuća ljudi predstavljen novi Boeingov zrakoplov - 787 Dreamliner


Jučer je tvrtka Boeing predstavila svoj najnoviji avion 787 Dreamliner, prvi u posljednjih 13 godina. Prema njegovoj promidžbi, to je najtraženiji i tehnološki najnapredniji putnički zrakoplov ikad napravljen. Tvrtka Boing već ih ima preko 600 narudžbi za 45 različitih avio-kompanija, prema procjenama u ukupnoj vrijednosti oko 100 milijardi dolara. Što čini taj avion toliko posebnim?

Tvrtka Boeing svoju je budućnost vezala za svoj novi avion 787 Dreamliner. Za razliku od prošle generacije jumbo-jetova kao što je Airbus A-380 koji prevozi 550 putnika, 787 je manji, prevozi 330 putnika i može sletjeti na manje, područne aerodrome. Također Dreamliner je i lakši, napravljen od kompozitnih materijala, uglavnom plastike.

Predstavnik Boeinga Randy Tinseth kaže da 787 Dreamliner ispunjava želje kako avionske industrije tako i putnika: "Aviokompanije će uštedjeti 20 posto u troškovima goriva. Putnicima se nudi potpuno novi doživljaj letenja, s većim prozorima, širim prolazima, širim sjedalima, većim spremištima, novim osvjetljenjem koje će im pomoći da se bolje odmore, čak i radimo na poboljšanju kvalitete zraka u avionu".

Guy Norris prati Boeing za magazin Aviation Weekly. On kaže da je tvrtka počela raditi na modelu 787 prije oko 10 godina, u vrijeme kada je Boeing bio u ozbiljnoj financijskoj krizi. Prema Norrisu, Boeing je promijenio svoj proizvodni proces, prepustivši izradu oko 70 posto dijelova svojim partnerima, njih oko 50: "Danas, nakon 10 godina vidimo rezultate tih promjena. Oni proizvode avion 21-og stoljeća, u rekordnom broju i uz rekordnu profitabilnost".

Boeingov navjeći konkurent Airbus je trenutno u podređenom položaju, međutim, ne sjedi skrštenih ruku. Predstavnici Airubusa navode da tvrtka već sada ima u prodaji model 330 a za slijedeću dekadu najavljuju model 350. Za sada prodaja 787 Dreamlinera ide dobro i budućnost Boienga izgleda dobro, međutim, nepredviđena kašnjenja u proizvodnji mogu umanjiti profit, a i avion se još mora dokazati i u letu.

XS
SM
MD
LG