Linkovi

Napadač koji je otvorio vatru na policajce kod Pentagona podlegao ranama


Napadač koji je otvorio vatru na policajce kod Pentagona podlegao ranama
<!-- IMAGE -->

Napadač koji je jučer otvorio vatru na dvojicu policajaca na ulazu u zgradu Pentagona, kraj ulaza u podzemnu željeznicu, podlegao je ranama.

Napadač je bio je naoružan s dva poluautomatska pištolja. Otvorio je vatru nakon što su ga policajci zatražili da pokaže propusnicu za ulaz u Ministarstvo obrane. Napadač je podlegao ranama koje je zadobio kada su policajci uzvratili vatru, dok su dvojica policajaca ranjena i izvan su životne opasnosti. Njihove su živote spasili pancirni prsluci.

Napadač, identificiran kao 36-godišnji John Patrick Bedell, je iz Kalifornije, a motivi napada nisu poznati. Agencije navode kako postoje naznake da je Bedell nešto zamjerao vojsci, te da je sumnjao u činjenice vezane za terorističke napade od 11. rujna 2001, od kojih se jedan dogodio upravo obrušavanjem zrakoplova na zgradu Pentagona.

Bedell je, kako se čini, poznat i kao autor nekih tekstova u kojima kritizira zakon o zabrani uzgoja i prodaje marihuane. 2006. bio je pred sudom u okrugu Orange u Kaliforniji, zbog uzgoja marihuane i opiranja policiji.

Zgrada Ministartva obrane danas je otvorena, a jedino su zatvoreni ulazi u zgradu iz podzemne željeznice gdje se incident i dogodio.

Policija vjeruje da je Bedel djelovao sam te da nije bio povezan s nekom terorističkom organizacijom.

XS
SM
MD
LG