Linkovi

Napadač koji je otvorio vatru na policajce kod Pentagona podlegao ranama


Napadač koji je otvorio vatru na policajce kod Pentagona podlegao ranama
Napadač koji je otvorio vatru na policajce kod Pentagona podlegao ranama
<!-- IMAGE -->

Napadač koji je jučer otvorio vatru na dvojicu policajaca na ulazu u zgradu Pentagona, kraj ulaza u podzemnu željeznicu, podlegao je ranama.

Napadač je bio je naoružan s dva poluautomatska pištolja. Otvorio je vatru nakon što su ga policajci zatražili da pokaže propusnicu za ulaz u Ministarstvo obrane. Napadač je podlegao ranama koje je zadobio kada su policajci uzvratili vatru, dok su dvojica policajaca ranjena i izvan su životne opasnosti. Njihove su živote spasili pancirni prsluci.

Napadač, identificiran kao 36-godišnji John Patrick Bedell, je iz Kalifornije, a motivi napada nisu poznati. Agencije navode kako postoje naznake da je Bedell nešto zamjerao vojsci, te da je sumnjao u činjenice vezane za terorističke napade od 11. rujna 2001, od kojih se jedan dogodio upravo obrušavanjem zrakoplova na zgradu Pentagona.

Bedell je, kako se čini, poznat i kao autor nekih tekstova u kojima kritizira zakon o zabrani uzgoja i prodaje marihuane. 2006. bio je pred sudom u okrugu Orange u Kaliforniji, zbog uzgoja marihuane i opiranja policiji.

Zgrada Ministartva obrane danas je otvorena, a jedino su zatvoreni ulazi u zgradu iz podzemne željeznice gdje se incident i dogodio.

Policija vjeruje da je Bedel djelovao sam te da nije bio povezan s nekom terorističkom organizacijom.

XS
SM
MD
LG