Linkovi

Priscilla Star Diaz, rap-zvijezda u usponu


Priscilla Star Diaz, rap-zvijezda u usponu
Priscilla Star Diaz, rap-zvijezda u usponu
<!-- IMAGE -->

Kad je Priscilla Star Diaz rekla ocu da želji biti pjevačica rapa, on je učinio što god je mogao da bi joj pomogao ostvariti tu ambiciju, koja je inače bila i njegov vlastiti san. Profesionalni put Priscille Star Diaz opisan je u dokumentarnom filmu 'P-Star Rising.'

Filmski redatelj Gabriel Noble prvi je put vidio nastup rap-nade Priscille Star Diaz u jednom njujorškom klubu, u dva u jutro.

"Bilo joj je devet godina, imala je pet minuta na pozornici za nastup, pred publikom tri put starijom od nje. I sve nas je oduševila."

Napuštena od majke koja je bila ovisna o crack-kokainu, P-Star je odrasla u skloništu za beskućnike sa starijom sestrom i ocem Jesse Diazom, koji je devedesetih također bio izvođač rapa. Karijera je obećavala, no – na kraju -omele su je droge i zatvor. Kad je redatelj Gabriel Noble upoznao obitelj Diaz, otac je upravo bio izašao iz zatvora i pokušavao se skrbiti za svoje djevojčice. Fasciniran talentom Priscille Diaz, a i obiteljskom pričom, Gabriel Nobel je pitao da li može kamerom dokumentirati njihov život. Snimanje filma P-Star Rising trajalo je četiri godine.

"Bila sam mlada, nisam razumjela zašto me stalno snima, no znala sam da će biti zabavno, svidjelo mi se da me nekakav tip prati s kamerom gdje god idem. Bio je s nama u skloništu za beskućnike, snimao me dok spavam, jedem i pripremam se za nastup," kaže Priscilla Diaz.

Dokumentarac prati obitelj dok se seli iz skloništa za beskućnike u peterosobni stan - od socijalne pomoći do rastrošnog života. No, film ukazuje i na žrtve koje su neophodne da bi se postigla estradna karijera - duge probe i kasnonoćni nastupi. Najteže je bilo snimati svađe do kojih je dolazilo uslijed obiteljskih, ali i poslovnih problema - kaže Gabriel Noble:

"Snimao sam ih kad su bili potpuno bez novca, jer su sve što su zaradili od ugovora s diskografskom kućom potrošili na krznene kapute i nakit - kao što to ljudi znaju činiti kad od ničega dođu do većeg novca. Najdirljivije je bilo kad su pokušali naći svoju majku koja boluje od AIDS-a. Čuli smo da je u Brooklynu, nekoliko smo puta tamo išli i tražili je po ulicama. U filmu je zaista i nađemo, što je za sve njih bio sretan, ali i tužan trenutak."

Priscilla Diaz je rap-zvijezda u usponu. Upravo se priprema za početak snimanja treće sezone dječje televizijske serije The Electric Company, te za turneju. Nedavno je objavila i novi singl – skladbu pod naslovom Daddy's Little Girl, s R&B pjevačem Tonyjem Sunshineom. Priscilla Diaz kaž da će se jako truditi da ostvari svoje snove, za svojeg oca i za sebe.

XS
SM
MD
LG