Linkovi

Predsjednik Obama pokušava pokrenuti reformu zdravstva


Predsjednik Obama pokušava pokrenuti reformu zdravstva
Predsjednik Obama pokušava pokrenuti reformu zdravstva
<!-- IMAGE -->

Sastanak je trajao otprilike šest sati. Predsjednik Obama iskoristio je ovu priliku da pozove na jedinstvo. Govorio je o satima i satima rasprava u Kongresu te o gorčini i kontroverzi koja je postala dio debate o reformi zdravstvenog sektora.

"Ovo je postala naglašeno ideološka bitka. Postala je bitka s izrazito stranačkim interesima i politika je, prema mom mišljenju, pobila praktični zdrav razum.

Predsjednik Obama je rekao da se ton debate treba promijeniti i da je došlo vrijeme da se politika ostavi po strani. No nije trebalo dugo da atmosfera na skupu postane svadljiva. Republikanski senator iz Tennesseeja, Lamar Alexander, rekao je da su demokrati ignorirali republikance u pripremama prijepornog zakona o reformi zdravstva te smatra da čitav proces treba početi ispočetka.

"Naše je stajalište, s dužnim poštovanjem, da je ovo automobil koji ne može biti opozvan u servis i biti popravljen već moramo početi nanovo."

Kako je vrijeme odmicalo ovaj sastanak sve je više sličio na kongresnu debatu. Na kraju, kako izgleda, nitko nije promijenio svoje mišljenje, ali je barem pokrenut dijalog. Sada se očekuje da će se obje strane pregrupirati i procijeniti rezultate sastanka. Čelnici demokrata u Kongresu nadaju se da će ovaj sastanak nešto polučiti, ali isto su dali do znanja da su spremni, ukoliko bude potrebno, nastaviti sami kako bi reforma zdravstva bila usvojena u Kongresu.

XS
SM
MD
LG