Linkovi

Pred novu snježnu oluju Washington se još otkopava od prošle


Pred novu snježnu oluju Washington se još otkopava od prošle
Pred novu snježnu oluju Washington se još otkopava od prošle
<!-- IMAGE -->

Ustanove i ministarstva američke vlade danas su zatvoreni, osim nužnih operacija, nakon masivne snježne oluje koja je pogodila regiju Srednje Atlantika tijekom proteklog vikenda. Više od 200 tisuća uposlenika savezne vlade danas je ostalo kod kuće, dok je promet gotovo potpuno paraliziran zbog snijega i leda.

Najveća zimska oluja u gotovo 90 godina ostavila je iza sebe u nekim područjima i do 80 cm snijega, paralizirala glavni grad Washington, te izazvala prekid opskrbe strujom za stotine tisuća građana. Washington se danas iskopava iz snijega, a gradske i regionalne vlasti procjenjuju da će za vraćanje na posao i u školu trebati nekoliko dana, što otežava prognoza nove snježne oluje za sutra, pa bi neka prigradska područja mogla ostati i dulje paralizirana.

<!-- IMAGE -->

Oluja je rušila stabla i lomila grane, koje su padale na električne vodove pa je bez struje ostalo stotine tisuće kućanstava. Mnogi građani, koji su ostali bez grijanja, iznajmili su sobe u hotelima, ili su privremeno uselili kod rođaka i prijatelja. Došlo je i do urušavanja krovova nekoliko manjih crkava u okolici Washingtona, a grane slomljene pod teretom snijega oštetile su stotine krovova na obiteljskim kućama.

Javlja se i o stotinama prometnih nesreća, uz dvije ljudske žrtve u Virginiji. Većina ljudi i nije mogla nigdje voziti, jer su im automobili zakopani pod snijegom, a brojne lokalne ceste nisu ni čišćene. Zračni prijevoznici otkazali su stotine letova, željeznički promet se odvija samo prema sjeveru, škole i danas ne rade. Metro je vozio samo na podzemnim dijelovima mreže, jer su na nadzemnim dijelovima stabla pala na prugu, a gradski autobusi ostali su u garažama.

XS
SM
MD
LG