Linkovi

Oscar 2010: Avatar i Narednik James favoriti za najbolji film


Oscar 2010: Avatar i Narednik James favoriti za najbolji film
Oscar 2010: Avatar i Narednik James favoriti za najbolji film

<!-- IMAGE -->

Jutros su u Hollywoodu objavljene nominacije za nagrade Američke filmske akademije, popularne Oscare. Po devet nominacija dobili su trodimenzionalni mega hit Jamesa Camerona Avatar i film Kathryn Bigelow Hurt Locker, koji u Hrvatskoj preveden pod naslovom Narednik James. Inače, u kategoriji najboljeg filma ove je godine nominirano čak deset filmova, među njima još - Blind Side, District Nine, Education, Inglorious Basterds i Precious.

Za najbolju glumicu nominirane su Hellen Mirren, Sandra Bullock, Meryl Streep, Carrey Mulligan i Gobourey Sidibe. U kategoriji za najbolju sporednu glumicu nominirane su Penelope Cruz, Vera Farmiga, Maggie Gyllenhaal, Anna Kendrick i Mo' Nique.

U kategoriji najboljeg glumca natječu se Jeff Bridges, George Clooney, Colin Firth, Morgan Freeman i Jeremy Renner. Za sporednu mušku ulogu kandidirani su Matt Damon, Woody Harrelson, Christopher Plummer, Stanley Tucci i Christoph Waltz.

Za najbolje strane filmove nominirana su ostvarenja iz Izraela, Njemačke, Francuske, Perua i Argentine. Nagrade Američke filmske akademije bit će dodijeljene 7. ožujka, a voditelji će biti popularni glumci Steve Martin i Alec Baldwin.

XS
SM
MD
LG