Linkovi

Ringo Starr snimio novi album


Ringo Starr i Paul McCartney, bivši članovi Beatlesa ponovo su udružili snage, barem na nekoliko pjesama s novog albuma Ringo Starra pod naslovom Y Not.

Bilo je to kao u stara vremena, čuti Ringa Starra na bubnjevima i Paula McCartneya kako svira bas gitaru u skladbi Peace Dream. Ta pjesma ima još jednu poveznicu s Beatlesima, ona je inspirirana Johnom Lennonom. McCartney je također pjevao prateće glasove na skladbi koju je napisao Ringo pod naslovom Walk With You.

Kao i na njegovim prethodnim albumima, u snimanju ove kolekcije 10 pjesama Ringu su se pridružile brojne zvijezde, osim McCarneya tu su pjevači Ben Harper, Richard Marx i Joss Stone, blues veteran Edgar Pinter, te gitaristi Jeo Walsh, Dave Stewart i Bill Squier.

Rođen i odrastao u radničkoj četvrti Liverpoola, Richard Starkey pjeva o svojem djetinjstvu u skladbi The Other Side of Liverpool. U njoj on opisuje Liverpool, koji je bio dom i ostale trojice Beatlesa, kao hladno i vlažno mjesto iz kojeg se moglo izvuć jedino pomoću glazbe. Uz objavljivanje albuma, Ringo će sa svojim All-Star pratećim sastavom krenuti na turneju, u sklopu koje će 7. srpnja proslaviti svoj 70. rođendan koncertom na pozornici Radio City Music Halla u New Yorku.

XS
SM
MD
LG