Linkovi

Nominacije za nagradu Grammy u kategoriji country glazbe


U kategoriji najbolje country izvedbe jednog dueta ili benda s vokalistima, tri je nominacije dobio Zac Brown Band za njihov singl “Chicken Fried,” iz 2008. godine. Njihov najnoviji album “The Foundation” među nominiranima je i za najbolji country album. U istoj su kategoriji, sa svojim albumima, nominirani i George Strait, Taylor Swift, Keith Urban i Lee Ann Womack. Zac Brown Band ima nominaciju u još jednoj kategoriji – najboljeg novog umjetnika. Od country-umjetnika, tu su nagradu do sada osvojile samo LeAnn Rimes (1997.), te Carrie Underwood (2007.). Zac Brown Band, Taylor Swift i Lady Antebellum predstavljat će country svojim nastupima na trosatnoj svečanosti dodjele Grammyja.

Prošlogodisnji hit Lee Ann Womack “Solitary Thinking” donio je toj Teksašanki nominaciju u kategoriji najbolje country vokalistice, zajedno s Mirandom Lambert, Martinom McBride, Taylor Swift i Carrie Underwood. “Solitary Thinking” je skladba s albuma “Call Me Crazy, također nominiranog za Grammyja. Jedna druga s tog albuma – “Everything But Quits” – duet je Lee Ann Womack s Georgeom Straitom i nominirana za najbolju vokalnu country kolaboraciju.

Keith Urban bi mogao dobiti i svoj treći Grammy. Sa skladbom “Sweet Thing” nominiran je za najboljeg country vokalista. Zajedno s njim, u toj su kategoriji nominacije dobili i Trace Adkins, George Strait, Jamey Johnson i Billy Currington.

Curringtonov hit “People Are Crazy” donio je nominaciju za Grammyja skladateljima Bobbyju Braddocku i Troyu Jonesu, za najbolju country pjesmu. Grammyju se, u istoj kategoriji, nadaju i autori Adkinsove “All I Ask for Anymore,” Johnsonove “High Cost of Living,” te “I Run to You,” u izvedbi Lady Antebellum, i “White Horse,” u izvedbi Taylor Swift.

Za Taylor Swift uspjesi se i dalje nižu. Dobila je više nominacija od bilo kojeg drugog country glazbenika. Ukupno osam, od čega je pet izvan country kategorija. Njen multiplatinasti “Fearless” dobio je Grammy nominaciju za najbolji album. Swift je u njoj zajedno s Dave Matthews Bandom, Beyonce, Lady Gaga i Black Eyed Peas.

Taylor Swift je nominirana još i u kategorijama najbolje snimke godine, pjesme godine, najbolje pop-vokalistice i najbolje vokalne pop-suradnje. Nominacije za najbolju country vokalisticu i najbolju country pjesmu dobila je za “White Horse”.

XS
SM
MD
LG