Linkovi

"The Pack Is Back" - novi album smooth jazz tria "The Sax Pack"


Trojica najangažiranijih saksofonista na svijetu udružili su se na novom albumu “The Pack Is Back.”

Nakon njihovog dugo iščekivanog debitantskog albuma u 2008.-oj, The Sax Pack je izdao kolekciju 10 originalnih skladbi, uključujući i “All At Once.” Ideju za Sax Pack saksofonist Jeff Kashiwa dobio je nakon što je gledao film o takozvanom Rat Pack-u, grupi legendarnih zabavljača predvođenih Frankom Sinatrom, Deanom Martinom i Sammyjem Davisom Juniorom. Inspiriran njihovim nastupima i prijateljstvom, Kashiwa je došao na ideju da se udruži sa svojim kolegama Steveom Coleom i Kimom Watersom, te da ovaj trio nazove The Sax Pack.

Sva tri člana The Sax Packa nastavljaju svoje vrlo kreativne solo karijere, dok njihova zajednička turneja postaje sve popularnija. Nakon njihovog debitantskog nastupa na smooth jazz turneji 2006. godine, The Sax Pack je nastupao na nekim od najpopularnijih jazz festivala, uključujući i one u Pannsylvaniji, na Floridi, u Kaliforniji i u Texasu.

U prosincu prošle godine otisnuli su se na prvu turneju izvan Sjedinjenih Država, s pet koncerata u i oko Londona. Sva tri su glazbenika jednako pridonijela u pripremi novog albuma. Kako kaže Steve Cole, pisanje pjesama bilo je vrlo lagano. On dodaje da sva tri člana ovog sastava imaju sličan pristup glazbi, no neki aspekti njihova stvaralačkog rada znatno se razlikuju.

XS
SM
MD
LG