Linkovi

Zvijezde za žrtve potresa na Haitiju


Razorni potres koji je pogodio Haiti potaknuo je mnoga poznata imena iz svijeta filma i glazbe da pokrenu akcije skupljanja pomoći te da otvore i vlastite novčanike.

Angelina Jolie i Brad Pitt su prvi donirali milijun dolara iz vlastite fondacije organizaciji “Liječnici bez granica”. Glumica Alyssa Milano, UNICEF-ova ambasadorica dobre volje, također je donirala sredstva za kupnju medicinske opreme, nepromočivih cerada, hrane i vode za Haiti.

Rođeni Haićanin, hip-hop glazbenik, Wyclef Jean pokrenuo je akciju kojoj se putem SMS poruke može donirati po 5 dolara za njegovu Yele Haiti Earthquake fondaciju. On je na taj način već skupio više od milijun dolara, a sam se nalazi na Haitiju gdje aktivno sudjeluje u pružanju pomoći, objavljeno je na njegovom websiteu. Latino-pop zvijezda Shakira zamolila je svoje obožavatelje da doniraju sredstva za obnovu Haitija putem UNICEF-a te fondacije Wyclefa Jeana.

Filmska zvijezda George Clooney u petak, 22. siječnja organizira maratonski program za pomoć žrtvama potresa na Haitiju i poziva svoje poznatije kolege da mu se pridruže, izvijestila je televizijska postaja MTV.

Pjevač grupe Coldplay Chris Martin pozvao je na donacije putem međunarodne humanitarne organizacije Oxfam, čiji je ambasadorica glumica Scarlett Johansson, koja je također apelirala na skupljanje priloga za Haiti. Najveća američka TV-zvijezda Oprah Winfrey pozvala je gledatelje svog popularnog showa da doniraju sredstva Crvenom križu.

Glumac Ben Stiller je pozvao sve koji žele pomoći žrtvama u Haitiju da doniraju po 10 dolara slanjem SMS poruke s rječju "Haiti". I prva dama Michelle Obama uputila je javni poziv za tu SMS kampanju koja je već prikupila preko 6 milijuna dolara. I biciklistička legenda Lance Armstrong putem svoje LiveStrong fondacije namijenio je 250,000 dolara za obnovu Haitija, objavila je njegova web stranica. Novac će ići udrugama Liječnici bez granica i Partneri u zdravlju.

XS
SM
MD
LG