Linkovi

Adis Medunjanin se ne osjećaju krivim za planiranje terorističkih napada


Adis Medunjanin, poznat i pod imenom Muhamed, američki je državljanin i bivši bosanskohercegovački izbjeglica koji je u Ameriku stigao 1994.godine. Pred sucem Saveznog suda u Brooklynu izjavio je se da se ne osjećaju krivim za planiranje terorističkih napada pred sucem

Dvadeset petogodišnjem Medunjaninu je FBI oduzeo putovnicu u petak navečer nakon čega je sjeo u automobil i, navodno, je jureći velikom brzinom sletio s ceste. Ima navoda da je tom prilikom pokušao samoubojstvo – prenosi New York Times. Njegov odvjetnik, Robert Goetlieb, kaže da je Medunjanin uhićen protuzakonito te da treba pričekati da se vide dokazi, pa tek onda donositi zaključke.

Adis Medunjanin je navodno bio u logoru za teroristicku obuku u Pakistanu, zajedno s Najibullahom Zazijem koji je uhićen u rujnu, također radi planiranja terorističkih napada. Njih su dvojica pohađala istu srednju školu u njujorškoj četvrti Flushing.

U telefonskom razgovoru s brojnim priadnicima bošnjačke zajednice u Queesu, koji nisu željeli biti identificirani, Glas Amerike saznaje da se Medunjanin stidio načina na koji muslimani iz BiH shvaćaju i prakticiraju Islam i nastojao se udaljiti što je više mogao od BiH zajednice, družeći se uglavnom s Afganistancima i Pakistancima. Naglasili su, također, da Adis Medunjanin nije bio član bosanskohercegovačkog Islamskog centra u Queensu.

XS
SM
MD
LG