Linkovi

Web stranica tjedna: PDR Health


Svjetska farmaceutska industrija razvila je ogroman broj lijekova koji spašavaju živote i održavaju nas zdravima. No, toliko ih je da je teško sve ih pamtiti, te liječnici već godinama koriste knjigu koja se zove Liječnički priručnik - Physicians Desk Reference, ili, skraćeno, PDR. Ona im je bila pouzdani vodič kroz labirint lijekova u svom tiskanom izdanju, a sada su je izdavači preuredili i u online oblik, dostupan na Internetu.

"PDRHealth-točka-com je web stranica orijentirana prema potrošaču, koja pruža pouzdane medicinske informacije s posebnim fokusom na farmaceutske podatke," kaže dr. Edward Fotsch, čelnik kompanije koja stoji iza web stranice PDRHealth.com.

Na tom se web sajtu mogu naći informacije o lijekovima koji se izdaju na recept, o onima koji se prodaju bez recepta, o različitim vitaminskim i drugim pripravcima, kao i referentni materijal o bolestima i drugim medicinskim stanjima, te o kirurškim zahvatima. Tu su i razna interaktivna pomagala koja korisniku olakšavaju navigaciju kao i korištenje raznih ponuđenih opcija.

"To su pomagala koja pomažu korisniku da sazna što želi, bilo da pokuša shvatiti od kakve bi bolesti mogao patiti ili da, kojiput, prihvati činjenicu da mu ustvari možda i nije ništa," kaže Fotsch.

Websajt PDRHealth.com postoji tek par godina, ali Edward Fotsch već razmatra mogućnost udruživanja informacija o lijekovima s medicinskim zapisima koje liječnici vode o svojim pacijentima, ono što se nekad, u svom papirnatom obliku, nazivalo 'pacijentov karton'.

"Ključni aspekt osobnog zdravstvenog fajla je popis lijekova koje taj pacijent uzima, a naš je cilj da budemo izvor informacija za taj popis. Tako se samo klikom miša može dobiti pouzdana informacija koju pruža Liječnički priručnik," kaže dr. Edward Fotsch.

Dakle, ako vam treba pouzdana i autoritativna informacija o lijekovima i medicinskim stanjima, tu je web sajt www.PDRHealth.com

XS
SM
MD
LG