Linkovi

Mike Zito, 'Pearl River' - spoj rocka, bluesa i soula


Pearl River, novi album mladog gitarista i pjevača Mike Zitoa, spoj je rocka, bluesa i soula.

Za Mikea Zitoa pridjev debitant stvar je prošlosti. Kako navodi jedan kritičar, svojim promuklim glasom i rokerskom gitarom Mike je vec debelo na putu k slavi.

Rodjen i odrastao u gradu St. Louisu u državi Missouri, Zito je otkrio privlačnost gitare nakon što je kao tinejdžer intenzivno slušao sastav Van Halen.

Na njega su utjecali i gitaristički velikani Jimi Hendrix, Eric Clapton i B.B. King, kao i Prince te Buddy Guy. Mike Zito počeo je usavršavati svoje glazbeno umijeće radeći u lokalnoj trgovini gitarama u koju je cesto navraćao legendarni Chuck Berry.

Nakon niza albuma objavljenih za devedesetih, u izdanjima manjih samostalnih diskografskih kuca, kao i brojnih turneja, Mike Zito se može pohvaliti stabilnim poklonstvom na glazbenoj sceni. I kad nije na turneji, cesto nastupa u St Louisu.

Izmoren stalnim putovanjima bio je blizu odustanka od glazbene karijere, no uvijek je vjerovao da ce jednog dana potpisati ugovor s nekom velikom diskografskom kućom. Ugovor mu je konačno ponudila kuca Delta Groove Music, s distribucijom po cijeloj Americi.

Bio je to Mike Zito u izvedbi naslovne skladbe s albuma Pearl River, njegovog drugog izdanja za diskografsku kuću Delta Groove. Album se odmah po izlasku našao medju prvih 10 na blues top listi magazina Billboard. Velik dio albuma inspiriran prizorima i zvukovima New Orleansa, gdje je bio i sniman. Tamo je Mike Zito snimio i duet s pjevačicom Susan Cowsill iz pop sastava The Cowsills - skladbu Shoes Blues.

XS
SM
MD
LG