Linkovi

Internet stranica tjedna: Shortwaveology.com


Emitiranje radio postaja na kratkom valu opada godinama. Teško se nadmetati s mp3 playerima, radija visoke kvalitete zvuka i Interneta. No radio producenta Davida Gorena zanima kratki val te dio onoga što čuje postavlja na Internet stranice Shortwaveology.com, posvećene radijima koji emitiraju na kratkom valu.

"Premda je vrhunac slušanja radija na kratkim valovima prošao, neke postaje još uvijek emitiraju tim putem. Zanimljivo je osvrnuti se na povijest, vidjeti što je ostalo i zašto."

Na Gorenovim Internet stranicama mogu se pronaći podcasti, snimke nekih zanimljivih radio postaja te neki od njegovih radova na temu kratkovalnog radija, a među njima obradio je i legendarnog voditelja programa jazz glazbe na Glasu Amerike, Willisa Conovera. David Goren govori o 'čaroliji kratkog vala' – koju pronalazi u glasovima i glazbi koji stižu s udaljenosti od više tisuća kilometara.

"Signal nije uvijek pouzdan. Ponekad se na trenutak izgubi. Kvaliteta signala ovisi o vremenu i utjecaju sunca. No po mom mišljenju to kratkovalnom radiju daje osjećaj misterije."

U 'misterij kratkovalnog radija' možete se uvjeriti ako odete na Internet stranice Shortwaveology.com do kojih možete doći i putem poveznice s našeg sajta VOANews.com.

XS
SM
MD
LG