Linkovi

Na albumu "Booker's Guitar" Eric Bibb zaronio duboko u blues delte rijeke Mississippi


Eric Bibb za sebe kaže da je cijelog života bio obožavatelj pokojnog Bookera Whitea, blues pjevača iz delte rijeke Mississippi, koji se proslavio nizom pjesama u 30-im godinama prošlog stoljeća.

Dok je, prije par godina, bio na turneji u Londonu, Bibb je imao priliku iz prve ruke vidjeti Whiteovu Resophonic National gitaru iz 1934. godine. Njen trenutni vlasnik je jedan od Bibbovih obožavatelja, što ga je i navelo da napiše i snimi naslovnu pjesmu s ovog albuma, na kojoj se može čuti zvuk Whitove gitara, kojoj je nadimak Sveti Gral.

Priliku da svira na Bookerovoj gitari Eric Bibb opisuje kao ostvarenje dugogodišnjeg sna, te dodaje da nakon što je napisao pjesmu posvećenu toj gitari, želio je doživljaj učiniti potpunim, i dokumentirati svoju povezanost s tradicijom bluesa delte rijeke Mississippi. Na ostalih 14 pjesama na ovom albumu Bibb svira na svojoj gitari.

Uz nekoliko solo albuma, Bibb se također pojavljuje na par kompilacijskih albuma, uključujući “Pre-War Blues classics”, “Blue Haze - The Songs of Jimi Hendrix”, kao i folk i blues album za djecu, te Putumayo Records kolekcije - “Mail to Memphis,” “American Blues” i “Blues Around the World.”

XS
SM
MD
LG