Linkovi

The Rose Hotel, deseti album Roberta Earla Keena


Robert Earl Keen snimio je svoj prvi album 1984. Uskoro je postao poznat po svojim pjesmama-storijama kao i žestokim koncertnim nastupima. Deseti album zove mu se The Rose Hotel. Njega otvara još jedna upečatljiva uglazbljena priča, koja govori o prekinutim vezama među ljudima.

Robert Earl Keen proslavio se sa serijom albuma punih upamtljivih priča, poput naslovne s novog albuma - The Rose Hotel, gorko-slatkoj priči o zamalo propuštenoj romansi. Novi album nastavlja tu tradiciju. To je kolekcija smiješnih, mudrih i srceparajućh priča, kao što to štovatelji ovog Teksašana i očekuju. Skladba Laughin River govori o isluženom, trećerazrednom igraču baseballa.

Dugogodišnji ljubitelji Roberta Earla Keena mogu prepoznati pomalo drugačiji zvuk na ovom albumu - stil se djelomice može pripisati suradnji s novim producentom, također Teksašanom, Lyodom Mainesom, koji je vodio snimanje prvog Keenovog studijskog albuma u zadnje četiri godine, u studiju u blizini Austina. Na albumu svira sastav koji Keena prati na turnejama već desetak godina te nekoliko njegovih starih prijatelja. Jedna od najzapaženijh skladbi na albumu je ona posvećena Levonu Helmu, bubnjaru sastava The Band – "The Man Behind The Drums."

Skladba Something I Do dobar je primjer zaigrane strane Roberta Earla Keena. To je oda ljenčarenju, i možda nova himna svih onih kojima se ne da baš truditi oko bilo čega.

XS
SM
MD
LG