Linkovi

EP-om “1969” teksaški rock-band Los Lonely Boys slavi jednu od najboljih godina u povijesti rocka


Iako su sva tri brata Garza – Henry, JoJo i Ringo (najstarijem, Henryju, trideset i jedna je godina) – rođena dugo nakon Woodstocka, 1969. je imala na njih, njihov glazbeni pedigre, velikog utjecaja.

Po riječima basista, JoJo Garze, dala je puno glazbe koju su i sami slušali tijekom godina i koja je na njih ostavila dubokog traga. Kao što je prva na albumu, Evil Ways, njihovog prijatelja i mentora Carlosa Santane...

Rođeni u San Angelu, u zapadnom Teksasu, gitarist i vokalist Henry Garza, basist JoJo Garza te bubnjar Ringo Garza, kao grupa, kao Los Lonely Boys, na glazbenoj su se sceni pojavili u Nashvilleu, 90-ih godina, a onda se vratili u Teksas.

Svom stilu – glazbi u kojoj spajaju elemente rocka, bluesa, soula, countryja i Tejana – dali su ime Texican Rock n’ Roll. Texican obradu, na njihovom najnovijem izdanju, dobijaju i jedna Beatlesa – She Came In Through the Bathroom Window – te ona njihovog “zemljaka,” Teksašana Buddyja Hollyja – Well All Right, koju su 1969. snimili Blind Faith, britanski blues-rock band sastavljen od

Stevea Winwooda, Erica Claptona, Gingera Bakera i Rica Grecha...Los Lonely Boys su do sada izdali tri studijska albuma. Njihov singl iz 2004. – Heaven – donio im je iduće godine nagradu Grammy, u kategoriji “Najboljeg popa,” a njihov prvi studijski, pod naslovom Los Lonely Boys, iz 2004., postao je multiplatinasti album.

Na ovaj, kojemu su dali naslov “1969” i kojom poštu odaju glazbi koja je na njih utjecala, uvrstili su i jednu manje poznatu – swamp-rock klasik Polk Salad Annie, Tony Joe Whitea. Braća Garza su je slušala, zajedno s Beatlesima, Hendrixom i Stevie Ray Vaughanom, s njihovim ocem, Ringom Garzom, Starijim, koji je imao svoj Tex-Mex conjunto bend, u južnom Teksasu, 70-ih i 80-ih godina.

Polk Salad Annie bila je njihovom ocu jedna od najdražih...Sve na EP albumu “1969” zadržavaju klasični zvuk, zahvaljujući legendarnom tonskom inženjeru Andyju Johnsu, koji je sa Blind Faith snimio originalnu verziju Well All Right i radio kasnije sa Led Zeppelin i Rolling Stones.

Sve su vjerne interpretacije rock-and-roll klasika, raznolikog izbora iz kanona rocka koji braća Garza, Los Lonely Boys, završavaju Roadhouse Bluesom, iz repertoara Doorsa. “1969” kratki je, ali slatki hommage Los Lonely Boysa jednoj od glavnih godina u povijesti rocka!

XS
SM
MD
LG