Linkovi

"Soulbook" - album na kojeg je Rod Stewart čekao cijelog života


I karijera Roda Stewarta uspinje se sve vise i vise otkako je poceo sa serijom albuma posvecenih Velikoj americkoj pjesmarici. Sva cetiri snimljena do sada nasla su se medju prvih pet pop albuma na ljestvici Billboarda. U 64. godini, Stewart krece na jos jedan izlet u proslost, s klasicnim soul pjesmama iz 60-ih i 70-ih godina.

Na “Soulbooku” su dva dueta, jedan s Jennifer Hudson – “Let It Be Me,” te jedan s Mary Blige, u hitu filadelfijske soul grupe The Stylistics - “You Make Me Feel Brand New.” Tu su i dva legendarna Motown umjetnika – Smokey Robinson u “Tracks of My Tears,” i Stevie Wonder u “My Cherie Amour”.

Rod Stewart je uvijek imao uho za dobar soul. Neki od njegovih najvecih hitova bile su pjesme iz repertoara Sama Cookea i The Isley Brothers kao i iz pera slavnog Motown skladateljskog tandema Barret Strong/Norman Whitfield cije skladbe su postale hitovima u interpretacijama Gladys Knight, Marvina Gayea i kvinteta The Temptations. Iz “zlatnog razdoblja” soula Stewart je uzeo blues-rock interpretaciju “Wonderful World,” Sama Cookea te skladbu Temptationsa – “Just My Imagination”. Rod Stewart kaže da albumom “Soulbook” odaje počast majstorima soula. Te pjesme su, priznaje, i potpaljivale njegovu strast za pjevanjem.

XS
SM
MD
LG