Linkovi

"Play On," treći album Carrie Underwood


Nakon što je 2005. odnijela pobjedu na "Američkom idolu," Carrie Underwood prodala je u Sjedinjenim Državama više od 10 milijuna albuma.Njen treći album, Play On, zaradio je u prvom tjednu prodaje više nego ijedan drugi ovogodišnji album nekog izvođača countryja.

Novi album Carrie Underwood, Play On, treći je uzastopni album ove mlade pjevačice koji se našao na prvom mjestu hit ljestvice country glazbe te njezin drugi koji je na vrhu top-liste časopisa Billboard. Carrie je suautorica sedam od 13 pjesama na albumu.Sebe opisuje kao vrlo privatnu osobu i kaže da joj nije lako dozvoliti da se njeni osobni osjećaji osjete u snimljenim pjesmama:

"Mislim da sam, kada su u pitanju tekstovi, unijela mnogo više sebe nego što to obično radim.Prilično sam tiha i privatna osoba i teško mi je govoriti o mojim osjećajima.No, čini mi se da sam to uspjela napraviti na ovom albumu, više nego ikada ranije.Mislim da su pjesme raznolike i da svatko može naći ponešto za sebe."

PjesmeCarrie Underwood često su na top-listama pop glazbe, no ona ne voli kad je zovu pop glazbenicom.Više voli da je se smatra pjevačicom suvremenog countryja.Kaže da je današnja country glazba vrlo raznolika, te da tu ima pjesama koje su nastale i pod utjecajem tradicionalnog countryja kao i modernog countrija, ili pak rock and rolla.Već je sada zamjetan utecaj koji je ova mlada glazbenica ostavila na glazbenu scenu. 2008. godine, ova 26-ogodišnjakinja iz Oklahome postala je najmlađa umjetnica koja je pozvana u članstvo poznate Grand Ole Opry u Neshvillu.Ove je godine Carrie postala članicom Oklahoma Music Hall of Fame.

Skladba Cowboy Casanova prvi je objavljeni singl s albuma Play on.Ova pjesma, koju je Carire napisala s tekstopiscem Brettom Jamesom i producentom hip hopa Mikeom Elizondom, nedavno je postala njen osmi country hit broj jedan. Na ovom je albumu Carrie također surađivala s country zvijezdom Vincom Gillom.Carrie je već godinu dana u vezi s kanadskim hokejašem Mikeom Fisherom, i upravo joj je on predložio da napiše hit pjesmu Temporary Home, za album Play on.

XS
SM
MD
LG