Linkovi

The Oprah Winfrey Show prestaje 2011.


Oprah Winfrey, planetarno poznata američka televizijska zvijezda, objavila je da će okončati svoj poslijepodnevni televizijski talk-show u rujnu 2011. godine, na kraju 25. sezone emitiranja.

Oprah Winfrey ušla je u povijest i po fantastičnoj zaradi - njezino se bogatstvo procijenjuje na više od dvije i pol milijarde dolara – ali i gledanosti, poklonima za gledatelje u studiju i dugo iščekivanim intervjuima poput onoga sa Sarom Palin prije nekoliko dana.

Oprah Winfrey često je koristila svoju slavu i bogatstvo za humanitarne projekte poput financiranja škole u Africi ili prikupljanja novca za borbu protiv raznih bolesti. Neki njeni česti gosti i sami su postali televizijske zvijezde, a popularizirala je i brojne knjige.

Zbog Oprah Winfrey i grad Chicago, u kojem se snima njena emisija, postao je još poznatiji a Oprah je i lobirala da ovaj grad bude domaćin Olimpijskih igara 2016. godine.

Njena kompanija upošljava više stotina stanovnika Chicaga, a njen talk-show postao je atrakcija na čije snimanje dolaze ljudi sa svih strana svijeta. Ekonomske posljedice odluke Oprah Winfrey procjenjuju se na više desetaka milijuna dolara.

XS
SM
MD
LG