Linkovi

Popularnost predsjednika Obame prvi put ispod 50 posto


Jedno novo istraživanje pokazuje da je popularnost predsjednika Baracka Obame pala na ispod 50 posto, po prvi put otkako je preuzeo predsjedničku dužnost u siječnju.

Rezultate ankete objavilo je danas Sveučilište Quinnipiac iz savezne države Connecticut, a pokazuje da američki predsjednik uživa podršku 48 posto registriranih birača, što je za dva posto manje negoli prošli mjesec.

Ista anketa pokazuje da se smanjila i podrška predsjednikovoj politici u Afganistanu - s 52 na 48 posto. Broj Amerikanaca koji podržavaju ekonomsku politiku predsjednika Obame također je pao s 47 na 43 posto u listopadu.

Prema ovoj anketi, predsjednik Obama je popularniji među ženama negoli muškarcima - uživa podršku 52 posto žena i 47 posto Amerikanaca.

******

S približavanjem prve godišnjice njegova predsjedničkog mandata, predsjednik Obama izjavio je u televizijskom interviewu za CNN kako se njegova administracija kreće "pravim smjerom" i na domaćem i na međunarodnom planu.

U interviewu koji je napravljen tijekom predsjednikova boravka u Pekingu, Barack Obama kaže kako je "apsolutno uvjeren" da će potpisati zakonsku mjeru o reformi sustava zdravstva, iako su zastupnici iz njegove Demokratske stranke propustili brojne rokove za njegovo usvajanje.

Predsjednik je također branio nedavnu odluku ministra pravosuđa Erica Holdera da se suđenje glavnom organizatoru terorističkih napada od 11. rujna Khalidu Sheiku Mohamedu i četvorici suoptuženika održi u New Yorku.

XS
SM
MD
LG