Linkovi

Children's Miracle Network i Udruga profesionalnih golf igrača - zajedno u dobrotvornim akcijama


Od siječnja do kraja studenog, praktički svakog tjedna, Udruga profesionalnih igrača golfa, PGA, održi jedan turnir. Ova natjecanja u pravilu prate i humanitarne akcije u kojima se u dobrotvorne svrhe skuplja novac.

Od 1938. godine, na turnirima profesionalnih golfera prikupila se u dobrotvoren svrhe jedna milijarda i 400 milijuna dolara. Taj novac namijenjen je uglavnom lokalnim dobrotvornim organizacijama. Međutim, na turniru nazvanom Children’s Miracle Network Classic, sistem je nešto drugačiji. Tomturniru koji se održava u zabavnom parku Disney World pored Orlanda na Floridi, dobrotvorna organizacija je - sponzor. Zbog čega bi jedna dobrotvorna zaklada koja želi sakupiti novac zapravo platila kako bi se njenim imenom nazvao jedan sportski događaj? Rick George, organizacijski direktor turnira, kaže da je to dobro potrošen novac:

"Na taj način dobivaju veliki publicitet – četiri dana na posebnoj TV postaji za golf koja se može gledati u 200 zemalja svijeta. Po meni, reklamiranje vlastite organizacije i informiranje javnosti o radu dobrotvorne mreže Children’s Miracle od ogromne je vrijednosti. To im daje priliku da na licu mjesta privuku potencijalne donatore. To je jedan drugačiji model sakupljanja donacija, no on je vrlo efikasan u informiranju javnosti o njihovom brandu i aktivnostima, njihovoj dobrotvornoj politici."

Iako je počela kao teleton prije gotovo trideset godina, dobrotvorna zaklada Children’s Miracle Network danas organizira tisuće lokalnih i nacionalnih događaja na kojima se sakuplja novac za oko 170 dječjih bolnica u Sjevernoj Americi. Craig Sorenson, direktor marketinga za Children’s Miracle Network, kaže da je trogodišnje partnerstvo s Disneyem i Profesionalnom udrugom golfera više nego nadoknadilo troškove sponzoriranja:

"The Children’s Miracle Network Classic pruža nam priliku da upoznamo javnost o potrebama dječjih bolnica. Svake godine, oneliječe preko 17 milijuna djece. U organizaciji ove humanitarne akcije pomažu nam i golferski turniri. Tu dolazimo u kontakt s poslovnim partnerima koji onda za nas sakupljaju novac."

Osim sakupljanja novca, turniri PGA podižu i duh malih pacijenata. Mnogi od njih su već bili gosti turnira. Prije četiri godine, tada desetogodišnji Nathan Reich bio je paraliziran od udarca golf loptice. No, nakon što je u dječoj bolnici u Phoenixu u Arizoni prošao dugotrajnu terapiju, sada na ovom turniru igra s profesionalcima. U razgovoru s novinarima prije samog turnira, Nathan je svojim vršnjacima i drugoj djeci dao vrlo inspirativnu poruku:

"Htio bih vam poručiti da nikad ne odustajete jer - sve je moguće, možete postići što god želite."

Dobrotvorna organizacija The Children’s Miracle Network planira ove godine sakupiti više od 240 milijuna dolara za američke dječje bolnice. Međunarodna pozornost - stečena na poznatom golf turniru -uvelike će pomoći u postizanju tog cilja.

XS
SM
MD
LG