Linkovi

Ljubav i romansa na novim albumima Sophie Milman i Roberte Gambarini


Odlična ljubavna pjesma nikada ne izlazi iz mode. To valja upitati pjevačicu Sophie Milman, koja je ruskog podrijetla. Njen novi album „Take Love Easy“ miješa vječne glazbene standarde s modernim pop remek djelima.Ona kaže: bolja sam pjevačica zbog eksperimentiranja s osjećajima i podizanjem ljestvice mog glasa.

Sophie je počela pjevati u dječjoj grupi nakon što se s obitelji preselila iz Rusije u Izrael. Sa 16 godina nastanila se u Torontu u Kanadi gdje se probijala na lokalnoj jazz sceni. „Take Love Easy“ do sada je njen najavangardniji album u kojem je obradila rock izvedbe Brucea Springsteena, Joni Mitchell i Paula Simona. Poput Sophie Milman pjevačica Roberta Gambarini pokazala je najbolje strane svog glasa pjevajući pjesme američkih autora, Colea Portera, Harolda Arlena i Johnnya Mercera.

Roberta Gambarini, pjevajući klasike poput „That Old Black Magic,“ navela je neke da je usporede s jazz divama poput Elle Fitzgerald i Sarah Vaughan. Jedan od njenih čestih suradnika je veteran pijanist Hank Jones koji je naziva najboljom pjevačicom koja se pojavila u proteklih 60 godina. Robertin put ka vrhu jazz scene počeo je u njenom rodnom gradu Torinu u Italiji gdje je naučila svirati klarinet.

Kao tinejdžerka počela je pjevati, a kasnije je osvojila stipendiju Glazbenog konzervatorija New Englanda, u Bostonu u Massachusettsu. Njeni nastupi s nekim od najvećih jazz zvijezda današnjice doveli su do njenog prvog američkog albuma „Easy to Love“ 2006. godine. Taj album je dobio nominaciju za Grammya u kategroriji najbolje jazz izvedbe. Na njenom posljednjem albumu „So in Love“ nalaze se tri pjesme posvećene Coleu Porteru kao i njena jazz interpretacije pjesme „Golden Slumbers“ Beatlesa, te klasika Willieja Nelsona „Crazy.“

XS
SM
MD
LG