Linkovi

Ženski sastav Sometymes Why izdao drugi album, "Your Heart Is a Glorious Machine"


Kad god se sastanu glazbenici, obično dođe do jam sessiona, koji pak nekad postanu i nešto više od obične svirke. To je priča o nastanku sastava pod imenom Sometymes Why.

Aphrodisiaholic je skladba koja otvara drugi album sastava Sometymes Why, kojeg mnogi smatraju ženskim folk super-sastavom. Iako je ime sastava možda nekima nepoznato, ljubitelji moderne folk glazbe prepoznati će njegove članice Ruthie Ungar iz sastava The Mamals, koja je i pjevala na naslovnoj skladbi, zatim Aiofe O'Donovan iz sastava Crooked Still, te Kristin Anreasson iz sastava Uncle Earl.

Njih tri su se srele dok su bile na turnejama sa svojim sastavima. Počele su pjevati zajedno iz zabave, ne razmišljajući da bi se iz toga moglo nešto izroditi. No, provevši više vremena zajedno, primijetile su da pjesme koje im nisu išle od ruke, kad su ih izvodile sa svojim sastavima sad, kad ih pjevaju tri žene - zvuče dobro.

Skladbu Joey možda znate po snimci iz 1990-te godine u izvedbi sastava Concrete Blonde. Sastav Sometymes Why također ju je snimio za svoji drugi album Your Heart Is a Glorious Machine. To je ujedno i jedina skladba na albumu u kojoj sve tri pjevačice dijele vokal, na svim ostalima pjeva ona koja je i tu skladbu i napisala. U komercijalnijem svijetu country i pop glazbe nije neuobičajeno da se albumi snimaju uz pratnji studijskih glazbenika, no to nije tako u folk glazbi. Na svojim nastupima uživo, kao i u studiju, članice sastava Sometymes Why sviraju po nekoliko instrumenata. Ruth Ungar Merenda svira ukulele, bubnjeve i violinu. Kristin Andreasson klavir gitaru, usnu harmoniku i udaraljke, dok Aiofe O'Donovan također svira usnu harmoniku i klavir, te gitaru i zvončiće.

XS
SM
MD
LG