Linkovi

Zastupnički dom Kongresa raspravlja o zakonu o reformi zdravstva, a predsjednik Obama lobira među demokratima


Američki predsjednik Barack Obama sastao se s demokratima Zastupničkog doma Kongresa kako bi ih pozvao da podrže zakon o reformi zdravstvenog sustava o kojemu se danas raspravlja u tom domu Kongresa. Kako je kasnije izjavio izvjestiteljima, gospodin Obama im je rekao da je zemlja sada bliže nego ikad ranije usvajanju reforme zdravstvenog sustava i da je vrijeme da ju oni usvoje.

Jedan od čelnika demokrata u Zastupničkom domu James Clyburn izjavio je izvjestiteljima da je posjet predsjednika Obame okupio demokrate, ali, priznao je da pojava predsjednika vjerojatno nije promijenila niti jedan glas.

Burna rasprava počela je jutros, uz očekivanja čelnika demokrata da će trajati nekoliko sati, te poslijepodnevno glasovanje o zakonu. No, rasprava bi se mogla protegnuti i na sutrašnji dan.

U današnjim intervjuima, vođa demokrata u Zastupničkom domu Steny Hoyer izrazio je uvjerenje da zakon ima dovoljno glasova da bude usvojen. Do, demokrati će ga usvojiti sami, jer niti jedan republikanac nije naznačio da će glasovati za taj zakon.

XS
SM
MD
LG