Linkovi

"Beautiful World" - novi album hit pijanista Jima Brickmana


Hit pijanist Jim Brickman nedavno je na Filipinima promovirao svoj novi album, naslovljen „Beautiful World“. Tamo je izveo i skladbu posvećenu narodu te zemlje, Noche Pacifica. Taj je put pružio uvid u petomjesečnu turneju koja će Brickmana odvesti s jednog kraja Sjedinjenih Država do drugog.

Jim Brickman je ponovno na putu. Sa samo nekoliko dana odmora nakon putovanja na Filipine i Havaje, on se otputio na turneju kroz 43 američka grada. On smatra da je putovanje dobro za dušu. Kaže: 'Sva moja putovanja otvorila su mi dušu za prekrasne zvukove koje sam čuo i utjecala na temu svijeta u mojoj glazbi.' Godine turneja po udaljenim dijelovima zemaljske kugle inspiracija su i za ovu novu instrumentalnu glazbu s naslovima koji ilustriraju globalne vizije: Oceans Apart, Free To Fly, Countryside i Rainbow Sky.

Glazbena karijera Jima Brickmana počela je na Clevelandskom Institutu glazbe, gdje je studirao klasični klavir. Kad mu je bilo 19 godina, osnovao je vlastitu glazbeno-produkcijsku kompaniju i skladao đinglove za reklame. Isto tako je skladao glazbu za čitav niz dječjih televizijskih programa.

Njegov debitantski album „No Words“ pojavio se na vrhuncu glazbenog stila New Age, 1994., obilježivši prvi puta u sedam godina da je kompanija Windham Hill Records ponudila ugovor jednom solo umjetniku. Njegovi štovatelji ga znaju i kao voditelja svoje vlastite radijske emisije, Vikend s Jimom Brickmanom. A, jedan tjedan u godini, Jim održava seriju koncerata na krstarenju brodom s fanovima.

Skladbe s CD-a „Beautiful World“ uključene su i u Jimov četvrti televizijski koncert, snimljen kod slapova Niagare. Otuda dolazi i njegova obrada skladbe Burta Bacharacha „What The World Needs Now Is Love,“ na kojoj nastupaju i vokalisti Jon Secada, Melinda Doolittle, Mark Masri, Anne Cochran i Orla Fallon.

XS
SM
MD
LG