Linkovi

Novi CD Corky Hale pokazuje da romantika još nije nestala


Klasične ljubavne skladbe nikad nisu izašle iz mode. Novi kompakt-disk Barbre Streisand, „Love is the Answer“, postao je iznenađujući best-seller, a onaj Roda Stewarta, nazvan „Soulbook“, izobilno je popunjen suvremenim sentimentalnim napjevima. Kako iz Los Angelesa javlja Mike O'Sullivan, jazz glazbenica Corky Hale objavila je vlastitu kompilaciju sa skupinom svojih glazbenih prijateljica, među kojima je i pjevačica-glumica Sally Kellerman.

Corky Hale pripada staroj glazbenoj školi: ona je klasično obrazovana glazbenica, koja se u show biznisu pojavila pedesetih godina prošlog stoljeća na televiziji, kao harfistica s glamuroznim i ekscentričnim pijanistom Liberaceom. Otada, ona je surađivala s nekima od najvećih imena glazbene zabavne scene, od Barbre Streisand do Sinatre. Ona je također udata za skladatelja Mike Stollera, polovinu slavnog skladateljskog dvojca Leiber i Stoller, među čijim se ostvarenjima nalaze i tako klasični rock hitovi poput Hound Dog Elvisa Presleya. No, ona voli američke standarde, uključujući i ljubavne pjesme, kako je sama izjavila publici na promociji svog novog albuma, naslovljenog „I'm Glad There is You“.

"Stala sam za mikrofon i svima rekla: Evo nekih tekstova trenutnih top-ten hitova – Ja želim, a ti imaš … ili, Ti želiš još malo, a ja toga imam više. Svi su se počeli smijati, naravno. A onda sam ja rekla da sam u znak prosvjeda odlučila napraviti album koji je potpuna suprotnost, nešto s najromantičnijim tekstovima od svih ljubavnih pjesama," kaže Hale.

Corky Hale, koja je mnogo poznatija po sviranju jazz klavira i harfe, na ovom albumu pjeva standarde poput „The More I See You“, koju smo upravo slušali. U pomoć je dovela još pet vokalistica. Jedna od njih je poznatija kao glumica nego kao pjevačica.

Sally Kellerman je bila nominirana za oskara za svoju ulogu glavne sestre 'Hot Lips' Houlihan u hit filmu Roberta Altmana iz 1970. – MASH. Kellerman je pokušala istodobno ići i pjevačkim i glumačkim putem, ali, kaže, bilo je teško i, na koncu, patila je njezina glumačka karijera.

"Odbijala sam uloge u filmovima da bih išla na koncertne turneje, po tri mjeseca i više. Dakle, sama sam sebi naškodila ne shvativši da, kad ti se nasmiješi uspjeh, onda na njemu trebaš dalje raditi i nadograđivati ga," kaže Kellerman.

Druge suradnice Corky Hale na njezinom albumu su jazz pjevačice Tricia Tahara i Brenna Whitaker, te pridošlica u svijetu glazbe Ariana Savalas, kćerka pokojnog holivudskog glumca Tellyja Savalasa.

Na koncu, tu je Freda Payne, kojoj je slavu donio hit Band of Gold, 1970. Na albumu Corky Hale, međutim, Payne pjeva znatno mekši tip glazbe, onakav kakav se pusti kasno noću, u društvu nekoga koga se voli … skladbu, poput, recimo, one naslovne iz ljubavne komedije Alfie, iz 1966., čiji su autori Burt Bacharach i Hal David.

XS
SM
MD
LG