Linkovi

Novi album Joea McBride-a, "Looking for a change:" spoj jazza i popa


Pokušajte zamisliti hit skladbu Vanesse Carlton, "A Thousand Miles," ili onu sastava Coldplay, "The Scientist." Na novom albumu Joea McBride-a pod naslovom "Looking For a Change," jazz glazba susreće pop.

Ako je pjevač i klavirist Joe Mc Bride tražio promjenu, našao ju je u ovoj kolekciji pjesama koje su izvan njegovog uobičajenog jazz opusa. On kaže da je htio snimiti svoje izvedbe nekih od njegovih omiljenih pop skladbi objavljenih u proteklih nekoliko godina, izvedbe koje nitko nije očekivao.

Joe je poznat po pomicanju granica. Premda su njegove najraniji utjecaji bili be-bop, soul, funk i soul glazba, Joe McBride nikad se nije ograničavao samo na jedan određeni stil.Još kao tinejdžer izgubio je vid uslijed bolesti, no on i dalje širi svoje horizonte. Počeo je pjevati, školovao se kao jazz glazbenik, te otpočeo svoju profesionalnu karijeru kao član Fattburgera, modernog jazz sastava sa Zapadne obale. Joeova vještina pjevanja bila je na iskušenju na njegovom najnovijem albumu, među ostalim i u izvedbi skladbe Corinne Bailey Rae, "Like a Star,"s latinoameričkim prizvukom.

Joeova promjena usmjerenja možda je iznenadila neke od njegovih štovatelja. No, on tvrdi da je došlo vrijeme za promjenu brzine, te tvrdi da je - za razliku od svojih prethodnih snimki -na ovom albumu pokušao snimati u tradicionalnom jazz stilu, s akustičnim klavirom, bubnjevima i kontrabasom. Ovu njegovu ploču, na kojoj su po prvi put sve skladbe s vokalima i s akustičnim instrumentima, obilježile su skladbe Johna Mayera, Seala, Gavina DeGrawa, Gnarlsa Barkleya, Camea, tri skladbe Joea McBrieda, te singl Roba Thomasa, "This Is How a Heart Breaks."

XS
SM
MD
LG