Linkovi

U Kabulu ubijeno šest djelatnika UN-a


Najmanje šest djelatnika Ujedinjenih naroda ubijeno je, a devet ih je ranjeno u jutrošnjem napadu talibana u Kabulu. Među poginulima je i jedan američki državljanin.

Policija navodi da su trojica napadača samoubojica, prerušeni u policajce, ušli u kompleks u kojem žive stranci u glavnom gradu Afganistana. Nakon dva sata borbe sa snagama sigurnosti oni su detonirali eksploziv koji su nosili na sebi ili su ubijeni.

Glasnogovornik talibana rekao je da se radi o prvom koraku u onemogućavanju drugog kruga predsjedničkih izbora u Afganistanu. Ekstremisti su napali i jedan luksuzni hotel u kojem odsjedaju strani novinari te predsjedničku palaču.

U međuvremenu, New York Times piše da suradnici predsjednika Obame favoriziraju novu ratnu strategiju u Afganistanu koja bi se usmjerila na osiguravanje deset populacijskih centara u zemlji. Pritisak na talibane u udaljenim područjima vršio bi se putem bespilotnih letjelica i akcija komandosa. Predsjednik Obama tek treba donijeti odluku o budućoj američkoj ratnoj strategiji u Afganistanu.

New York Times također javlja da je kontroverzni brat afganistanskog predsjednika Hamida Karzaia, Ahmed Wali Karzai, na platnom spisku CIA veći dio od proteklih osam godina.

XS
SM
MD
LG