Linkovi

Web stranica tjedna: Odeo


Audio i video sa svih strana svijeta, a i svih tematika – od komedija i kuhanja, pa do religije i konjskih utrka – može se naći na našem današnjem odredištu u online svijetu.

"Websajt odeo-točka-com je mjesto gdje pojedinci mogu naći audio i video koji mogu izravno odmah slušati, ili downloadati na svoje kompjutere ili se, čak, na njih predbilježiti," kaže Rick Arturo, predsjednik web stranice Odeo.com, na kojoj se može s drugima podijeliti – ili samo u njima uživati! – programe iz čitavog svijeta. Ona uključuje i ogromnu zbirku podkastova i video snimki iz prvoklasnih izbora, poput Scientific American i CNN-a. Tematika obuhvaća najširi mogući raspon, od slavnih ličnosti, preko tehnologije, do komedije, ponešto za svakoga i svačiji ukus i interes.

"Postoji izobilje materijala na raznim jezicima, jer i naši korisnici dolaze iz čitavog svijeta. Mislim da nema jezika kojeg nema na našem sajtu. Isto je i s popularnošću – jednako koliko su popularne stvari na engleskom, tako je i s drugim jezicima," kaže Arturo.

Ono što je posebno zanimljivo u vezi s websajtom Odeo je količina arhiviranog materijala na mnogima od njegovih kanala. Recimo, 500 epizoda podkasta za učenje kineskog jezika, više od 500 intervjua putopisca Ricka Stevesa, više od 300 video priloga s vrlo smiješnog – i vrlo politički nekorektnog! – Onion News Network.

"U arhivu imamo više od pet milijuna epizoda raznih sadržaja. Velik broj čine audio snimke, ali još više ih je video priloga. Često originalni websajt – odakle potječe prilog – više taj prilog ne drži dostupnim, ili ga je teško naći; kod nas, sve je odmah tu, na izravnom linku," kaže Arturo.

Bez obzira želite li naučiti nešto novo ili se dobro zabaviti, ova ogromna arhiva podkastova i video priloga sigurno ima nešto i za vaš ukus … na adresi www.odeo.com

XS
SM
MD
LG