Linkovi

"Vodič za preživljavanje ukoliko sve krene najgorim mogućim putem" tiskan već jedanaest puta


Prije nekoliko godina, David Borgenicht iz Philadelphije, u saveznoj državi Pennsylvania, radio je u izdavačkoj industriji. Njegov je posao bio pronaći ljude koji su imali ideje za knjige koje su mu se svidjele, te im pomoći da pronađu izdavača. Onda je, jednoga dana, pročitao članak koji mu je dao zanimljivu ideju za njegovu vlastitu knjigu. Nakon toga su on i izdavač časopisa iz istog grada, Joshua Piven, napisali knjigu, koja je odmah postala bestseler, te je čak prerasla u svojevrsni kult. Knjiga je to o situacijima života i smrti, te kako ih preživjeti.

Članak koji je David Borgenicht pročitao govorio je o tome kako sigurno spustiti na zemlju manji avion u slučaju da se pilot onesvijesti. Ovaj ga je članak naveo da razmisli i o drugim situacijiama od kojih nam se diže kosa na glavi, i koje možemo vidjeti u filmovima. Naravno, potpuno je drugačije vidjeti nekog junaka u filmu kako razbija vrata, skače s jurećeg motocikla u automobil, ili se bori protiv morskog psa. No, kako bi jedan obični čitalac - u ne baš zavidnoj fizičkoj formi - mogao ostvariti iste podvige? Kako bi se takva osoba mogla, recimo, boriti protiv aligatora, preživjeti pad ukoliko vam se ne otvori padobran, ili pobjeći ako vas progoni puma?

David Borgenicht i Joshua Piven napisali su knjigu “Vodič za preživljavanje ukoliko sve krene najgorim mogućim tokom.” U prvih osam mjeseci po izdavanju, prodano je više od milijun primjeraka, a knjiga je do sada tiskana jedanaest puta.

Dakle, ako vas progone pčele ubojice, ovdje ćete pronaći rješenje. Ako se izgubite u pustinji, samo okrenite stranicu 129. Ako trebate zapaliti vatru a nemate šibice, ova vam knjiga može pomoći i u tome. Trebamo napomenuti da, bez obzira na sve ove korisne savjete, knjigu možete naći u humorističkom odjelu knjižare. Primjerice, jedan korisan savjet u ovoj knjizi glasi – ako se nađete na krovu vlaka u pokretu, nemojte ustajati!

XS
SM
MD
LG