Linkovi

"Emergence" - prvi big band album Roya Hargrovea


Elington, Basie, Gillespie i, sada Hargrove? Jazz trubač Roy Hargove na svom novom albumu Emergence nastavlja tradiciju big banda – velikog orkestra.

Roy Hargrove uvijek je sanjao o tome da predvodi svoj vlastiti big band, u glazbenom stilu za kojeg on vjeruje da je sve manje popularan kod mladih jazz glazbenika. Hargrove za ovaj stil kaže da je tako bogat da pruža priliku za okupljanje mladim glazbenicima, koji danas sve više vremena provode u manjim grupama.

Hargrove i sam zna ponešto o manjim grupama od tri do sedam glazbenika - on je stekao reputaciju nekoga tko mijenja glazbene pravce sa svakim novim sastavom s kojim nastupa, uključujući klasični jazz sa svojim kvintetom, hip-hop, funk i soul, Latino jazz - za kojeg je dobio i Grammyija - jazz standard, i sada: njegov prvi ikada big band album.

Roy Hargrove je svakako u dobrom društvu na svom novom albumu Emergence. U društvu je 19 odličnih glazbenika, od kojih je s mnogima već radio na svojim ranijim studijskim albumima, ili na turnejama. Jedna od njih je i Roberta Gambarini, koju možemo čuti u izvedbi klasika Colea Portera Everytime We Say Goodbye. Album je simljen u legendarnom studiju A, izdavačke kuće Capitol Records, u Hollywoodu, i sadrži nekoliko jazz klasika, kao i četiri originalne skladbe.

XS
SM
MD
LG