Linkovi

"Your Songs" - novi album Harryja Connicka Juniora


Pjevač, pijanist, i glumac, Harry Connick, Junior, jedan je od najboljih izvođača skladbi iz velike američke pjesmarice. Harry spaja klasike jazza s modernim pop hitovima na svom novom albumu Your Songs.

Harry Connick Junior ponekad odstupa od svojih uobičajenih melodija, no na albumu Your Songs, on slušateljima donosi svoj dobro poznati pop i jazz repertoar. Na ovom albumu Harry je po prvi puta radio s poznatim glazbenim producentom Cliveom Davisom. Ustvari, ovo je prvi puta da Harry surađuje s bilo kim. Harry kaže da je Clive Davis vodio projekt od samog početka. Dodaje da je Davisov cilj bio predstaviti ga kao pjevača, a manje pažnje posvetiti solo djelovima, i aranžiranju pjesama. Kao rezultat toga, Harry kaže da je otkrio neke nove stvari koje on sam nikada ne bi odlučio napraviti, no da je otkrivanje novih pravaca najbolja stvar koja mu se ikada dogodila.

Na dvjema pjesmama s ovog albuma pojavljaju se poznati turbači iz Harryijevog rodnog New Orleansa – Leroy Jones u pjesmi They Long to Be Close to You, i Wynton Marsalis u baladi Elvisa Presleya Can’t Help Falling in Love, dok Wyntonov stariji brat Branford svira saksofon u pjesmi All the Way.

Harry također izvodi hitove Billyija Joela, Eltona Johna, Dona McLeana, Roberte Flack i Tonyija Bennetta. Tu su i pop skladbe Jeroma Kerna, Rodgers i Hammersteina, Jaya Livingstona, te glumca Charlija Chaplina, koji je skladao Smile, za njegov film Modern Times iz 1936 godine. Za početak sljedeće godine, Harry planira turneju kojom će promovirati Your Songs, inače njegov deseti jazz album koji se našao na vrhu hit ljestvice jazz glazbe.

XS
SM
MD
LG