Linkovi

Ivo Sanader bit će član organizacije Globalno kreativno čelništvo u svojstvu 'bivšeg premijera'


Bivši hrvatski premijer Ivo Sanader sudjelovao je na godišnjem summitu Globalnog kreativnog čelništva u New Yorku, posvećenom izazovima globalizacije, među čijim su sudionicima šefovi država ili vlada, priznati umjetnici, Nobelovci, predsjednici uprava multinacionalnih korporacija i drugi čelnici.

Globalno kreativno čelnistvao je nevladina organizacija koja se, u partnerstvu s Ujedinjenim Narodima, obraća izazovima i prilikama koje donosi globalizacija, a Ivo Sanader, koji je na istom skupu sudjelovao i 2008., kada je vodio hrvatsko izaslanstvo na zasjedanju Opće skupštine UN-a, na ovogodišnjem forumu je govorio upravo danas s porukom da i Hrvatska, ali i ostale zemlje europskog jugoistoka, trebaju postati dio Europske unije.

Gospodin Sanader će uz Globalno kreativno čelništvo ostati vezan i u budućnosti, saznali smo od domaćina ovog skupa koji su, isto tako, rekli da je bivši premijer dobio poziv za sudjelovanje na forumu prije nego je podnio ostavku na mjesto predsjednika vlade.

Međutim, Ivo Sanader nije želio dati izjavu hrvatskim novinarima koji su ga satima čekali, situacija je bila pomalo čudna, pa i neugodna.


XS
SM
MD
LG