Linkovi

'Imamo ista stajališta o situaciji u regiji' - Gordan Jandroković o susretima s američkim kolegama


Vjerujemo da će jedino euro-atlantska perspektiva, za zemlje koje to žele, može pridonijeti stabilizaciji stanja u regiji

Ministar vanjskih poslova Republike Hrvatske Gordan Jandroković upravo je završio sastanak sa zamjenikom američke državne tajnice Jamesom Steinbergom. Šef hrvatske diplomacije je susret ocijenio ovim riječima:

"Razgovarali smo o bilateralnim odnosima i o situaciji u jugoistočnoj Europi. Razgovor je bio iznimno srdačan, prijateljski i otvoren. Dijelimo ista stajališta prema regiji. Vjerujemo da će jedino euro-atlantska perspektiva, za zemlje koje to žele, može pridonijeti stabilizaciji stanja u regiji. I Hrvatska i Sjedinjene Države smatraju da je to moguće, ali da je naravno, potrebno učiniti još dosta toga kako bi tim zemljama pomogli i doveli do toga da slijede hrvatski put."

O sinoćnjem susretu s državnom tajnicom Hillary Clinton Gordan Jandroković je rekao:

"Na večeri za predstavnike trans-atlantske zajednice država, gdje su bili nazočni ministri vanjskih poslova država članica NATO saveza i Europske unije, kratko sam razgovarao i s državnom tajnicom gospođom Clinton. Ona je čestitala Hrvatskoj na deblokadi pregovora za ulazak u Europsku uniju. Izrazila je snažnu potporu za to da što brže završimo pregovore. Naravno, ja sam se zahvalio na američkoj potpori i izrazio svoje uvjerenje da ćemo nastaviti blisko surađivati i na tom pitanju kao i na pitanju stabilizacije jugoistočne Europe."

Ministar Gordan Jandroković večeras se sastaje s britanskim kolegom Davidom Milibandom.

XS
SM
MD
LG