Linkovi

Predsjednik Obama kaže da odluka o slanju dodatnih postrojbi u Afganistan neće biti temeljena na "politici trenutka"


Predsjednik Barack Obama je izjavio da Sjedinjene Države moraju nastaviti s pravom strategijom u Afganistanu i s jasnim vremenskim okvirom za postizanje ciljeva. Dodao je kako neće u ovom trenutku donijeti odluku o slanju dodatnog broja vojnika u tu zemlju. Američki je predsjednik također rekao da svoju odluku o tome neće temeljiti na "politici trenutka".

Ove je komentare predsjednik Obama iznio u snimljenom interviewu za televizijsku mrežu CNN, koji će biti prvi put emitiran večeras. To je prvi od pet nedjeljnih razgovora s američkim predsjednikom koji će se emitirati nadolazećih tjedana. Govoreći o Afganistanu Barack Obama Predsjednik Obama je odbio razgovarati o spornim afganistanskim predsjedničkim izborima dok rezultati ne budu službeno ovjereni. Američki je predsjednik također izrazio zadovoljstvo što su međunarodne sile uspjele održati svoju koaliciju i uvesti sankcije protiv Sjeverne Koreje zbog njenih nuklearnih ambicija.

Predsjednik Obama je također izjavio da mu je bivši predsjednik Bill Clinton rekao da je sjevernokorejski čelnik Kim Jong Il "prilično zdrav i da kontrolira situaciju". Bivši američki predsjednik susreo s Kimom prošli mjesec u okviru svog uspješnog nastojanja da oslobodi dvije zatvorene američke novinarke. Zdravlje sjevernokorejskog čelnika počelo se dovoditi u pitanje nakon što je očigledno prebolio moždani udar i nije ga se često moglo vidjeti u javnosti. Predsjednik Obama je rekao da se gospodin Kim "povratio".

XS
SM
MD
LG