Linkovi

Masoni tvrde da 'njihov' Washington ne krije nikakvu tajnu


Tajne, intrige i skriveni simboli u središtu glavnog američkog grada… To je tema novog, danas objavljenog romana Dana Browna, autora "DaVincijevog koda" u čijem je središtu tajanstvena organizacija masona.

Prvi američki predsjednik George Washington bio je mason, kao i 13 drugih predsjednika Sjedinjenih Država. Masoni su bili mnoge utjecajne osobe američke povijesti.

'Slobodni zidari' odličan su predložak za roman 'Lost Symbol', autora koji je i inače opsjednut tajnim simbolima i zavjerama.

Washingtonski masoni - koji se sastaju u svom hramu na 16. ulici, u neposrednoj blizini Bijele kuće - priznaju da su malo nervozni zbog novog romana Dana Browna i ne znaju da li da ga već sada kritiziraju zbog senzacionalnosti i netočnosti ili da pozdrave novu knjigu - koja im donosi publicitet.

Čak i prije objavljivanja romana 'Lost Symbol' poduzetnici su vidjeli priliku za zaradu te su organizirali turističke obilaske značajnijih masonskih objekata u području Washingtona koji se spominju u knjizi.

Inače, masoni tvrde da u Washingtonu, pa i šire, ne postoji nikakav tajni kod o kojem piše Dan Brown. Takve sugestije proglašavaju naklapanjima, za koje tvrde da su puke 'urbane legende'.

XS
SM
MD
LG