Linkovi

"At Last", novi album Lynde Carter


Milijunima obožavatelja Lynda Carter 1970-ih godina bila je poznata kao televizijska Wonder Woman. Ova glumica i pjevačica izdala je novi album pod nazivom At Last.

Lynda Carter pokazala je da postoji život poslije televizijske serije Wonder Woman. No, nakon što poslušate neke od pjesama sa ovog albuma, pitate se, kada je ona ustvari počela pjevati. Lynda je odrasla u Phoenixu, u saveznoj državi Arizona, gdje je bila okružena country, blues i klasičnom glazbom. Profesionalno se pjevanjem počela baviti u 14-oj godini, no nakon što je okrunjena Miss Amerike, preselila se u Hollywood, i započela glumačku karijeru.

Premda joj je uloga u televizijskoj seriji Wonder Woman donijela ogromnu slavu, Lynda Carter nikada nije odustala od svoje glazbene karijere. Dvije pjesme s njenog prvog solo albuma pojavile su se u jednoj od epizoda njene televizijske serije.

Nakon završetka rada na seriji Wonder Woman, Lynda je nastavila raditi u show biznisu. Glumila je u kazalištu i na filmu, čak je imala i svoj vlastiti televizijski show, nastupala je i kao model, a njen se glas čak pojavljuje i u nekim video igrama. Uz sve to, pjevala je i u noćnim klubovima. A sada, u 58-oj godini, Lynda ima i novi hit album.

Kada se album At Last popeo među top 10, na Billboardovoj jazz ljestvici, Lynda je bila presretna. Kaže da je za nekoga poput nje - budući da je karijeru započela kao pjevačica - uvijek bio san da bude na Billboardovoj ljestvici. Lynda je svoj povratak pjevačkoj karijeri, inače, započela pojavljivanjem u ulozi Mame Thorton u mjuziklu Chicago u Londonu. U sklopu njene nedavne turneje pod nazivom Intimna večer sa Lyndom Carter, nastupila je i u Kennedy Centru, ovdje u Washingtonu.

Na albumu At Last, Lynda Carter izvodi djela Johnnyija Mercera, Jeroma Kerna, Herolda Arlena, Helen Humes, te Georga i Ire Gershwin. Za kraj poslušajmo skladbu Cloudburst, Jimmyja Harrisa.

XS
SM
MD
LG