Linkovi

Joseph Kennedy neće se natjecati za senatsko mjesto svog pokojnog ujaka Edwarda


Boston Globe piše o tome kako je nakonintenzivnog razmišljanja Joeph Kennedy drugi jučer odlučio da se neće natjecati za senatsko mjesto svog ujaka Edwarda Kennedyja, čime je vjerojatno okončao pola stoljeća dugu političku dominaciju svoje obitelji u saveznoj državi Massachussetts i otvorio demokratsku utrku za upražnjeno mjesto. Bivši kongresnik i sin Roberta Kennedyja držao je politički svijet u neizvjesnosti tijekom proteklih tjedan dana dok je razmišljao o svojoj kandidaturi. Nekoliko potencijalnih kandidata je govorilo kako se neće natjecati, ukoliko se on kandidira.

Međutim, osobe bliske Josephu Kennedyju kažu da ga nije dovoljno privlačilo senatsko mjesto i produženje političkog naslijeđa svoje obitelji da bi se ponovno vratio u uzavrelu nacionalnu politiku. On se trenutno nalazi na čelu jedne energetske kompanije. Implikacije ove Kennedyjeve odluke sežu dalje od Senata. Kako je supruga pokojnog Edwarda Kennedyja – Victoria Reggie Kennedy - signalizirala da nije zainteresirana za to mjesto, ovo priopćenje Joespha Kennedyja znači – piše jutrošnji Boston Globe- da nijedan Kennedy neće predstavljati Massachusetts u Washingonu u doglednoj budućnosti, što se nije dogodilo otkako je John F. Kennedy izabran u Zastupnički dom 1946. godine.

Los Angeles Times u jutrošnjem izdanju piše o izmijenjenim navikama TV gledatelja. Ako ovih dana više televizijskih programa gledate na osobnom računalu nego na televizijskom prijemniku – niste sami. Istraživanje koje je provela neprofitna organizacija Conference Board pokazuje da otprilike četvrtina američkih domaćinstava danas gleda televizijske programe online. To je oko 20 posto više negoli prošle godine.

AW: Isto istraživanje pokazuje da su programi vijesti najgladnije među online publikom – 43 posto ispitanika prati vijesti na osobnom računalu. Nešto manje od 20 posto gleda "reality shows", a oko 18 posto njih sport. Gledateljstvo online servisa Hulu – koji nudi emisije NBC-a, ABC-a, Foxa i drugih televizijskih kuća - skoro se učetverostručilo tijekom protekle godine, međutim, to i nije takvo veliko iznenađenje jer je taj servis debitirao u ožujku 2007. godine – piše Los Angeles Times, dodajući da je ispitivanje također pokazalo da 90 posto ispitanika online programe gleda od kuće, a preostalih 10 posto na poslu.

XS
SM
MD
LG